Дружете не

facebookyoutubeblog

Зошто progeCAD

Погледнете го видеото со ТОП 10 причини зоштo да го изберете progeCAD
Или симнете ја PowerPoint презентцијата посветена на progeCAD Professional и погледнете што сè можете да направите со оваа моќна алатка...
Сето тоа по фер цени...
: progeOFFICE / progeTABLE
progeTABLE
progeTABLE е прв модул на progeOFFICE серијата на додатоци за progeCAD кој нуди можност за подобра интеграција и комуникација на progeCAD со Microsoft Office.
progeTABLE модулот овозможува на корисниците да го користат Microsoft Excel за креирање на табели во рамките на progeCAD. Така креирањето на табели може да биде изменето или од progeCAD, или од Microsoft Excel. После измените, сите промени ќе бидат автоматски синхронизирани во двата програми, со што се овозможува комплетна ажурност на податоците.
Преглед на можностите помеѓу progeTABLE модулот:
 • увоз на Microsoft Excel табели во progeCAD
 • увоз на табели со одбирање на саканиот progeCAD layer
 • можен увоз на делови од Excel табели
 • идентичен приказ на табелите во  progeCAD и во Microsoft Excel
 • потполна контрола над фонтовите (тип/стил/големина/боја) во progeCAD/Excel
 • подршка за стилови на table borders (дупла линија, точкаста линија, дијагонална линија,…)
 • развлекување на текст, спојување на ќелии, центрирање на текст
 • сите елементи од увезената табела се progeCAD ентитети
 • синхронизација на табелите со Microsoft Excel табелите
 • подршка за мрежа (LAN)
progeTABLE модулот е идеална алатка за :
 • каталози на опрема
 • каталози за врати и прозори
 • листа на делови
 • таблици за површина/зафатнина
 • предмер и предмер пресметка (BOM)
 • напомени